travel hacks|video


De timing van dit artikel – en filmpje – is misschien een beetje verkeerd. Een groot deel van Nederland gaat namelijk binnenkort weer beginnen met school en ik kom aan met een travel hacks filmpje. Maarja, we zullen maar zeggen, beter  laat dan nooit. Voor de mensen uit het zuiden (raise your hand) is deze video waarschijnlijk wél op het juiste moment, wij hebben namelijk nog drie weken vakantie. Dat betekent dat ik ook nog op vakantie ga – naar een ander land, dus.

Het leek mij leuk om tóch vooraf een vakantie gerelateerd filmpjes te maken, want er gaan er waarschijnlijk ook een aantal komen ná mijn vakantie. In deze video ga ik een aantal hacks en tips delen die je vast en zeker kunt gebruiken als je gaat reizen. Ik heb de video zo bewerkt dat je gemakkelijk kunt doorspoelen naar het volgende onderdeel (door de cijfers die aangeven het hoeveelste onderdeel het is). Wil je meer informatie over de hacks en tips, hieronder staat iedere hack uitgebreid uitgelegd.

“save the powders”

Door een wattenschijfje op je poeders te leggen, is de kans héél klein dat de poeder tijdens de reis gaat breken. Super handig!

Liquid products

Ik heb heel erg vaak last van make-up removers die lekken. Op mijn kamer berg ik ze rechtopstaand op, dus dan heb ik er geen last van. Helaas wordt dit wel één grote kliederboel als ik op vakantie ga. Deze hack heeft mij dus écht geholpen! Je brengt een stukje vershoudfolie aan op de flacon en doet het dopje erover heen. Als het flesje nu nog lekt, weet ik het ook niet meer!

Brushes

Deze hack gebruik ik écht altijd.  Ik vind het heel vervelend als mijn make-up kwasten ergens door mijn toilettas zwerven en ze niet terug kan vinden. Daarom berg ik ze nu altijd op in een etui. Zo blijven de haartjes mooi en ik raak ze niet kwijt.

Tip 1

Ik heb nog maar één keer gereisd met het vliegtuig, maar je hoort geregeld dat bagage later aankomt dan de passagiers. Daarom is deze tip heel handig voor mensen die met het vliegtuig reizen. Neem namelijk een klein toilettasje mee met basis benodigdheden en een setje kleren (aangepast aan het weer in het land waar je naar toe gaat). Zo heb je altijd iets bij je, stel er gaat iets mis.

What to do with chargers?

Ik raak opladers en kabeltjes altijd kwijt. Het zijn er ook altijd zó veel: camera oplader, usb-kabeltje, oplader voor de tweede camera, telefoon oplader en ga zo maar door. Daarom berg ik de opladers en andere kabels samen op zodat ik niet door mijn hele tas hoef te graven om mijn camera op te laden.

Kleren opvouwen

Ik denk dat ieder meisje zo veel mogelijk kleding mee neemt op vakantie. Dat ik voor een weekend bijna mijn hele kledingkast meeneem, laten we er maar even buiten, haha. Maar, dat is wel mogelijk! Door kleren op te rollen bespaar je héél veel ruimte. Ik vind deze manier écht heel erg handig en gebruik ‘m dan ook altijd.

Tip 2

Neem altijd je bikini mee! Al is het omdat je een badkamer moet delen met je broertje ofzo, neem altijd een bikini mee. Ik was ooit in Luxemburg – hou je vast – en de weersvoorspellingen waren niet al te goed. Mijn tas bestond dus uit truien, truien en nog eens truien. Toen het onverwachts super warm werd, zat ik daar in mijn lange broek. We zijn toen de H&M in gerend en de eerste bikini die we tegen kwamen, hebben we meegenomen. Vanaf nu neem ik altijd een bikini mee.

Compartimenten

Je kunt ze los kopen bij koffers, maar je kunt het jezelf natuurlijk ook gewoon makkelijker én goedkoper maken. We kennen allemaal de katoenen tassen wel, ze zijn erg leuk en simpel. Deze tassen kun je gebruiken om je schoenen, bikini’s of bijvoorbeeld ondergoed in te delen. Zo weet je precies waar je je bikini’s kunt vinden en je hoeft niet je hele koffer ondersteboven te halen.

 

toilettas hema

rugzak (handbagage) primark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *