door deze tips kom je nooit te laat op school | lifestyle

Ik denk dat iedereen wel eens last heeft gehad van de ik-heb-te-weinig-tijd-in-de-morgen-crisis. Ook ik heb hier last van, maar dan vooral van het feit dat ik te weinig tijd heb om te slapen en dat wil ik dan ook zo lang mogelijk doen ’s morgens. Met deze tips kun je lekker lang in bed blijven liggen zónder te laat te komen.

meal prepping

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar onthoud dit goed. Heel goed. Meal prepping is namelijk, zoals de naam al zegt, het voorbereiden van je eten – en nee, niet in de morgen, maar de dag van te voren. Maak je lunch en ontbijt de dag van te voren, haal het de dag daarna uit de koelkast en je bent klaar! Zo bespaar je zeker 5-10 minuten én je hebt genoeg tijd om een gezonde lunch voor te bereiden.

vast schema

Onthoud vaste tijden waarop je ergens mee klaar wilt zijn en wanneer je wat wilt doen. Ik merk dat als ik begin met mijn make-up, ontbijt en ten slotte mijn kleren aan doe, ik sneller klaar ben.

als je toch aan het wachten bent…

Haren krullen – of stijlen – kost vrij veel tijd. Zeker het wachten totdat je krultang is opgewarmd. Om de tijd die je aan het wachten bent tóch nuttig te besteden, kun je bijvoorbeeld je lunch pakken en ontbijten. Tegen de tijd dat je hiermee klaar bent, is je krultang opgewarmd.

OOTD

Kies je outfit de dag van te voren uit, zo hoef je je outfit alleen maar aan te doen in plaats van uren voor je kast te staan.

volgorde

Voor mij helpt het om te beginnen met de dingen waar ik het snelst mee klaar ben, zo weet ik hoeveel tijd ik heb om de taken die meer werk kosten uit te voeren.

 

what’s the weather?

Bekijk op tijd de weersvoorspellingen. Zo kom je nooit voor verassingen te staan en hoef je je niet op het laatste moment om te kleden. Want oké, als één onderdeel van je outfit veranderd moet worden, gaat de rest al snel mee en dat kost natuurlijk té veel tijd – de tijd dat je langer in bed hebt gelegen.

koud water

Als je moeite hebt met wakker worden in de morgen, gooi koud water in je gezicht – wow, dat klinkt wel heel gewelddadig, dus; was je gezicht met koud water (klinkt net iets beter).

opgeruimde omgeving

Als je kamer opgeruimd is en alle spullen op hun plaats liggen, zul je nooit iets kwijt zijn en hoef je nooit uren te zoeken naar je huis sleutels of die ene witte sneakers.

En als je dan toch te laat dreigt te komen…

rode lipstick

Vraag me niet hoe het komt, maar als iemand rode liptstick draagt, lijkt het net alsof diegene uren voor de spiegel heeft gestaan. Dus, heb je geen tijd om make-up te doen, maar wil je er toch goed uitzien? Breng rode lipstick aan ;)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *